News & Views

SuomiAreena 28.6.2024 | Kansainvälinen osaaminen Suomessa - mahdollisuuksia vai byrokratiaa?

6 June 2024

Suomi tarvitsee kansainvälistä osaamista ja monimuotoisuutta vastatakseen työvoimapulaan ja pysyäkseen kilpailukykyisenä. Hallitus vastaa osaajapulaan panostamalla kansainväliseen rekrytointiin ja vahvistaa samalla edellytyksiä talouden kasvuun. Mutta miten Suomi ja suomalaiset yritykset voivat houkutella ja pitää kiinni ulkomaisista osaajista ja paluumuuttajista? Miten voimme taklata haasteita ja tarjota mahdollisuuksia Suomen työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa? Miten edistämme avointa ja inklusiivista työelämää, jossa kaikki kansallisuudesta riippumatta voivat hyödyntää osaamistaan ja luovuuttaan?

Hannes Snellmanin keskustelutilaisuudessa pureudutaan muun muassa näihin kysymyksiin ja etsitään ratkaisuja pitääksemme kiinni yhdestä Suomen tärkeästä tulevaisuuden voimavarasta, kansainvälisestä osaamisesta.

Keskustelutilaisuutemme järjestetään perjantaina 28.6.2024 klo 12.00 Raatihuoneenpuiston lavalla Porissa.

Mukana aiheesta keskustelemassa ovat Markku Ignatius, general counsel & public affairs, Supercell, Riikka Loisamo, toimitusjohtaja, The Shortcut, Katri Viippola, toimitusjohtaja, Suomalaisen työn liitto sekä Ricardo Gomes, senior associate, Hannes Snellman. Tilaisuuden moderoi uutisjuontaja-tuottaja Jussi-Pekka Rantanen.

Porissa kesäisin järjestettävä SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Tapahtuma järjestetään 25.-28.6.2024.

SuomiAreenan ohjelmaan voit tutustua täällä.

More News