Seminars

Retail and The Law Season 2 | 12 September 2019

22 August 2019

The seminar will be held in Swedish. Please read a more detailed description of the seminar below.

ipt_reatilandthelaw_season2_linkedin_120

Varmt välkommen till säsong 2 av Hannes Snellmans seminarieserie Retail and the law torsdagen den 12 september 2019 klockan 8:30. 

Den andra upplagan av vår populära seminarieserie om detaljhandeln inleder vi med att gå igenom den senaste rättsutvecklingen inom dataskydd och konkurrensrätt. I målet Fashion ID har EU-domstolen prövat ett nätmodesbolags ansvar för förmedling av konsumentdata via plugins (gilla-knappar) på sin hemsida till Facebook. Kommer det efter domen att vara olönsamt för näthandlare att fortsätta med plugins? Och EU-kommission har startat en konkurrensutredning mot Amazon gällande hur bolaget samlar in data från de fristående försäljare som använder Amazon som marknadsplats. Samtidigt har den tyska konkurrensmyndigheten nyligen avslutat en utredning av Amazons affärsmetoder och villkor. Medför Amazons dubbla roll som marknadsplats och detaljist att bolaget missbrukar en dominerande ställning på marknaden? 

Kom och ät frukost med oss och lyssna på när Elisabeth Vestin, Linn Alfredsson och Johan Holmquist diskuterar dataskydds- och konkurrensrättsliga möjligheter och utmaningar för detaljhandeln, samt nätverka med kunniga och erfarna kollegor från hela sektorn. 
 

Skicka din anmälan till josefine.mollersten@hannessnellman.com senast den 5 september 2019.
 

Vi ser fram emot att träffa dig!

Archive